Hjälp ÖT!

Inför 2020 har vi i ÖT stora visioner som vi behöver hjälp att uppfylla. Du kan hjälpa oss på flera olika sätt beroende på vad som passar just dig. Om du är intresserad eller kan hjälpa oss med något av följande, tveka inte att kontakta oss privat via Facebook eller Instagram.

ARBETSKRAFT!
– Hjälp oss med tifo! Att tillverka och genomföra ett tifo tar tid och kräver mycket arbete. Vi är alltid intresserade av fler personer som brinner för ÖSK att hjälpa till och ta del av gemenskapen. Ju fler vi är desto roligare och lättare blir arbetet. Du kan även engagera dig i vår verksamhet och påverka framtida tifon. Vi ser gärna att du är 15 år eller äldre.

LOKAL!
– Hjälp oss med lokal! Känner du till någon större lokal i Örebro som kan vara lämplig för stora målningar eller skissande som vi kan utnyttja vore det perfekt.

MATERIAL!
– Hjälp oss med material! För att producera tifon krävs mycket dyrt material. Vi behöver alltid till exempel färg, penslar, plast, tyg, sprayfärg, tejp, pennor eller annat man kan på något sätt ha nytta av vid målning. Har du material att skänka eller kan fixa det till ett bra pris är det oerhört välkommet!

EKONOMINSKT STÖD!
– Stötta oss ekonomiskt! Även om vi i ÖT alltid arbetar gratis, kostar det mycket pengar att skapa ett tifo av dem anledningar vi listat ovan. Vi är alltid evigt tacksamma för alla som skänker pengar till vår verksamhet. SWISH: 1234594156

ÖT summering av 2019

Under säsongen 2019 har vi storsatsat vid tre tillfällen. Dels i hemmapremiären mot Djurgården, då vi bjöd på en 40×12 meter stor OH-flagga med siffrorna 1908. Inuti de vita
siffrorna syntes även Örebros stadsvapen, en äldre ÖSK-logga samt Närkes landskapssköld, inramat med texten ”FRÅN STADEN ÖREBRO OCH HELA NÄRKE – STÅR VI BAKOM KLUBBEN MED VACKRAST MÄRKE”. Andra gången var hemma mot Hammarby, då två större banderoller hissades upp med budskapet ”Enade av – Starka band”. Dessutom hade vi inför publikfesten borta mot Sirius producerat 4 stycken banderoller med textrader från Millencolins ÖSK-låt ”Örebro”. Utöver det har vi under året genomfört lite mindre tifoarrangemang som till exempel mot Falkenberg borta och hemma, Elfsborg hemma och Djurgården borta, samt att vi satsat mycket på långsiktiga inslag som flaggor och banderoller.

Tyvärr har mycket tid gått åt till att vi vid flera tillfällen valt att producera budskapsbanderoller tillsammans med Ultras Nikolai Örebro. Detta för att uttrycka oss och våra åsikter gentemot rådande förhållanden på fotbollsläktare runtom i landet under en tid då vi känner att den svenska läktarkulturen och
vår passion är under hot.

Örebro Tifo är och förblir för alltid en helt ideell förening som bygger på att personer med ett stort ÖSK-hjärta lägger dyrbar tid för att helt gratis arbeta med tifon. Varje tifo som produceras kostar mycket pengar och vi är därför helt beroende av ekonomiska bidrag från andra som brinner för vår klubb. Vi är evigt tacksamma för alla bidrag vilka möjliggör att vi kan göra Västra Stå till en bättre plats genom att producera större, fler och bättre tifon. Nu när lönen trillat in på kontot vore det enormt uppskattat om du passade på att stödja vårt arbete. Swish: 1234594156

Tifogruppen lägger nu 2019 till handlingarna och är redan igång med förberedelser för nästa säsongs tifoarrangemang. Vi är övertygade om att Örebro Sportklubb är på frammarch i alla aspekter från spelartruppen, organisation, och framförallt på läktaren. Även om vi är nöjda, så kan 2020 bara bli bättre!

Polisen hotar vår verksamhet

Rapport från oroväckande incident efter matchen Elfsborg den 21/10-2019:

Ett 15-tal Örebro Tifo-medlemmar plockar ihop tifomaterial innehållande flaggor, banderoller och trumma för att avsluta kvällens läktarinsats.

I samband med detta väljer Örebropolisen att göra en aggressiv visitering i form av Polislag 19. Det är en uppställning av personer med händer mot väggen, kroppsvisitering och legkontroll med anledning av att Polisen misstänker att dessa supportrar varit involverade kring den (1!!!) blinkbengal som tändes på marken vid matchens slutsignal. För att få dessa personer att ställa sig med händerna mot väggen använde poliserna hårda fysiska grepp och våldsamt beteende, detta trots att ingen av killarna gjorde motstånd emot polisens plan. Ingen av de visiterade personerna från Örebro Tifo hade någonting av värde för polisen.

Örebro Tifo har aldrig haft och kommer aldrig att stå för pyroteknik. Vi är en hårt slitande ideell förening med många ungdomar som vill lägga ned ideellt arbete innefattande bl.a skissande och målande av 800kvm OH-flaggor. Tifoverksamhet är en form av kulturyttring, en konstform.
Det är därför fullständigt oacceptabelt och rent utsagt vidrigt av Örebropolisen att genomföra denna gestapo-liknande, aggressiva visitering. Örebropolisen väljer att kollektivt ”bestraffa” flera supportrar utifrån misstanke. Det har även under säsongen tillkommit förbud mot tifoarrangemang som kraftigt begränsat Örebro Tifos verksamhet.

Det är skrämmande den väg Polisen nu väljer att gå, och att Örebro Tifo står i skottlinjen för den kollektiva bestraffningen som inte i närheten står i proportion till det brottet man försöker utreda.

ÖT enade emot repression!

Sirius Borta 24/8-19

Först och främst vill vi i Örebro Tifo rikta ett stort tack till alla svartvita som var på plats i Uppsala och gjorde resan till en svartvit fest. Matchen slutade 3-4 och de som var på plats kommer nog sent att glömma den.
Inför matchen hade Örebro Tifo producerat fram en korreografi bestående av 4 stycken banderoller med textrader från Millencolins ÖSK-låt ”Örebro”. Texten är från refrängen och lyder: ”Mellan Sörby och Karlslund, Mellan Svampen och Hemfjärdens grund, Någonstans där vill jag bo, Leva och dö i Örebro”
Utöver de 4 banderollerna ingick även 2 stycken megasizeflaggor, en på vardera sida av banderollerna.


Vi tillägnade även en hyllning till vår mittback Arvid Brorsson som i veckan skadade sig riktigt illa i kvalmatchen till svenska cupens gruppspel mot Nyköping.

Tifoaktivitet

Under sommaren har vi i Örebro Tifo inte legat på latsidan. Vi har lagt fokus på att förbättra vår läktare visuellt på kort men framförallt lång sikt. Detta genom att tillverka ett flertal flaggor och banderoller som kommer att kunna användas under lång tid framöver. Enligt oss har det arbetet resulterat i att vår läktare nu ser betydligt mycket bättre och levande ut under de matcher som spelats efter sommaruppehållet. Här kommer ett smakprov av en del av det vi producerat under de senaste veckorna.

Falkenberg hemma 20/6-2019

En härlig sommardag på vallen! ÖSK hade stor show på planen när Falkenberg krossades med 4-0 i vad som kan kallas en 6 poängsmatch. Vi i ÖT uppmanade innan matchen alla ÖSK-supportrar att stå bakom laget och ge extra stöd. Innan matchen hade vi även ett mindre tifo i form av en banderoll med texten ”KRIGA, PRESTERA – OFFRA, BESEGRA!” samt ÖSK:s klubbmärke.

ÖSK – Bajen 5/5-2019

Gårdagens match resulterade tyvärr i en förlust mot gästande Hammarby med 2-3 till laget från huvudstaden.
Dock är vi i Örebro Tifo mycket nöjda med vårt tifoarrangemang där vi provade en ny metod på tifoutförande. Två större banderoller hissades upp i bakomliggande balkonger och resultattavla med budskapet ”Enade av – Starka band”. Ett budskap hämtat från en av våra ramsor. Ett budskap som även klingar rätt tillsammans med hur allas supporterskap till ÖSK ser ut just nu. Oavsett resultat står vi enade av starka band till varandra och till klubben. Detta genomfördes tillsammans med vitt flagghav nedanför banderollerna. 

Fotocred: Msun.se

Hemmapremiär Allsvenskan 2019

8 April 2019 var det äntligen dags för årets första allsvenska match på Eyravallen. ÖSK tog emot Djurgådens IF i en match som slutade 0-3 till gästerna. Vi i Örebro Tifo har förberett oss för säsongsstarten under en längre tid och kunde bjuda på ett lyckat tifo.

Tifot bestod av en 40×12 meter stor OH.flagga med siffrorna 1908, året då Örebro SK grundades. Inuti de vita siffrorna syntes även Örebros stadsvapen, en äldre ÖSK-logga samt Närkes landskapssköld. Dessa tre motiv gick hand i hand med budskapet på banderollerna ovanför och nedanför med texten: ”FRÅN STADEN ÖREBRO OCH HELA NÄRKE – STÅR VI BAKOM KLUBBEN MED VACKRAST MÄRKE”. Dessutom tillkom även vita stripes på båda sidor av OH-flaggan.

Vi i Örebro Tifo vill rikta ett stort tack till alla som varit med och gjort detta tifo möjligt. Oavsett om du bidragit med pengar, hjälpt till vid utförande på Västra Stå eller varit med någonting under alla timmar av förberedelse så uppskattas din hjälp enormt mycket. Hoppas ni vill fortsätta med det för att möjliggöra fler tifo-arrangemang framöver!

110-årsjubileum 28/10 -2018

Örebro Tifo är mycket nöjda med tifoarrangemanget som genomfördes för att uppmärksamma klubbens 110-årsdag innan matchstart mot Djurgården. 
Tifot bestod av två steg, först en målad overheadflagga (72×12 meter) med en avbildning av svampen, Nikolaikyrkan, krämarhusen, läktaren Gamla Trä (med klubbmärket bakom) samt Örebro slott.

Steg två i tifot var hundratals flaggor, konfetti och creperullar över hela läktaren. Under hela genomförandet hölls en 65 meter lång banderoll upp på planen med texten ”110 år i stadens tjänst – Örebro Sportklubb 1908-2018”. Detta följdes upp med en riktigt bra sånginsats på Västra Stå så söndagen blir, trots en svag publiksiffra, en svartvit dag att minnas.

ÖSK – Östersund 1/9 – 2018

I sensommarmatchen mot Östersund hemma hissades en flagga i nätet bakom målet med den gamla klassiska ”Örebro Kex”-skrivstilen. Bakom denna banderoll fylldes mittsektionen på Västra Stå med flera större svartvita viftflaggor.