Tifoaktivitet

Under sommaren har vi i Örebro Tifo inte legat på latsidan. Vi har lagt fokus på att förbättra vår läktare visuellt på kort men framförallt lång sikt. Detta genom att tillverka ett flertal flaggor och banderoller som kommer att kunna användas under lång tid framöver. Enligt oss har det arbetet resulterat i att vår läktare nu ser betydligt mycket bättre och levande ut under de matcher som spelats efter sommaruppehållet. Här kommer ett smakprov av en del av det vi producerat under de senaste veckorna.

Sirius Borta 24/8-19

Först och främst vill vi i Örebro Tifo rikta ett stort tack till alla svartvita som var på plats i Uppsala och gjorde resan till en svartvit fest. Matchen slutade 3-4 och de som var på plats kommer nog sent att glömma den.
Inför matchen hade Örebro Tifo producerat fram en korreografi bestående av 4 stycken banderoller med textrader från Millencolins ÖSK-låt ”Örebro”. Texten är från refrängen och lyder: ”Mellan Sörby och Karlslund, Mellan Svampen och Hemfjärdens grund, Någonstans där vill jag bo, Leva och dö i Örebro”
Utöver de 4 banderollerna ingick även 2 stycken megasizeflaggor, en på vardera sida av banderollerna.


Vi tillägnade även en hyllning till vår mittback Arvid Brorsson som i veckan skadade sig riktigt illa i kvalmatchen till svenska cupens gruppspel mot Nyköping.

Falkenberg hemma 20/6-2019

En härlig sommardag på vallen! ÖSK hade stor show på planen när Falkenberg krossades med 4-0 i vad som kan kallas en 6 poängsmatch. Vi i ÖT uppmanade innan matchen alla ÖSK-supportrar att stå bakom laget och ge extra stöd. Innan matchen hade vi även ett mindre tifo i form av en banderoll med texten ”KRIGA, PRESTERA – OFFRA, BESEGRA!” samt ÖSK:s klubbmärke.

ÖSK – Bajen 5/5-2019

Gårdagens match resulterade tyvärr i en förlust mot gästande Hammarby med 2-3 till laget från huvudstaden.
Dock är vi i Örebro Tifo mycket nöjda med vårt tifoarrangemang där vi provade en ny metod på tifoutförande. Två större banderoller hissades upp i bakomliggande balkonger och resultattavla med budskapet ”Enade av – Starka band”. Ett budskap hämtat från en av våra ramsor. Ett budskap som även klingar rätt tillsammans med hur allas supporterskap till ÖSK ser ut just nu. Oavsett resultat står vi enade av starka band till varandra och till klubben. Detta genomfördes tillsammans med vitt flagghav nedanför banderollerna. 

Fotocred: Msun.se

Hemmapremiär Allsvenskan 2019

8 April 2019 var det äntligen dags för årets första allsvenska match på Eyravallen. ÖSK tog emot Djurgådens IF i en match som slutade 0-3 till gästerna. Vi i Örebro Tifo har förberett oss för säsongsstarten under en längre tid och kunde bjuda på ett lyckat tifo.

Tifot bestod av en 40×12 meter stor OH.flagga med siffrorna 1908, året då Örebro SK grundades. Inuti de vita siffrorna syntes även Örebros stadsvapen, en äldre ÖSK-logga samt Närkes landskapssköld. Dessa tre motiv gick hand i hand med budskapet på banderollerna ovanför och nedanför med texten: ”FRÅN STADEN ÖREBRO OCH HELA NÄRKE – STÅR VI BAKOM KLUBBEN MED VACKRAST MÄRKE”. Dessutom tillkom även vita stripes på båda sidor av OH-flaggan.

Vi i Örebro Tifo vill rikta ett stort tack till alla som varit med och gjort detta tifo möjligt. Oavsett om du bidragit med pengar, hjälpt till vid utförande på Västra Stå eller varit med någonting under alla timmar av förberedelse så uppskattas din hjälp enormt mycket. Hoppas ni vill fortsätta med det för att möjliggöra fler tifo-arrangemang framöver!

110-årsjubileum 28/10 -2018

Örebro Tifo är mycket nöjda med tifoarrangemanget som genomfördes för att uppmärksamma klubbens 110-årsdag innan matchstart mot Djurgården. 
Tifot bestod av två steg, först en målad overheadflagga (72×12 meter) med en avbildning av svampen, Nikolaikyrkan, krämarhusen, läktaren Gamla Trä (med klubbmärket bakom) samt Örebro slott.

Steg två i tifot var hundratals flaggor, konfetti och creperullar över hela läktaren. Under hela genomförandet hölls en 65 meter lång banderoll upp på planen med texten ”110 år i stadens tjänst – Örebro Sportklubb 1908-2018”. Detta följdes upp med en riktigt bra sånginsats på Västra Stå så söndagen blir, trots en svag publiksiffra, en svartvit dag att minnas.

ÖSK – Östersund 1/9 – 2018

I sensommarmatchen mot Östersund hemma hissades en flagga i nätet bakom målet med den gamla klassiska ”Örebro Kex”-skrivstilen. Bakom denna banderoll fylldes mittsektionen på Västra Stå med flera större svartvita viftflaggor.

ÖSK – AIK 18/4 -2018

Inför säsongens andra hemmamatch då ÖSK tog emot AIK på Eyravallen utförde vi ett ett lite enklare tifo. Det bestod av ett utklippt klubbemblem i plast, svarta och vita plastränder längs sidorna samt en frontbanderoll med budskapet ”VINNARNA PÅ VALLEN”. Texten är inspirerad av en textrad ur låten ”ÖSK” av Kenneth and the Knutters.

Hemmapremiären 2018

I 2018 års allsvenska hemmapremiär mot IFK Norrköping den 7/4 vecklades 20 stycken stora tvåpinnsflaggor ut på Västra Stå för att hylla tidigare och nuvarande ÖSK-profiler. Detta kombinerades med en 65 meter lång frontbanderoll med en tydlig uppmaning till dagens och framtidens ÖSK-spelare, att kämpa för klubbens bästa och därmed bli ihågkommen av oss supportrar.

Hyllningstifo för eldsjälen Ivan Stenberg

Den 21:a juni 2017 togs den absolut största eldsjälen ifrån oss. Ivan Stenberg levde för ÖSK och hans bortgång överskuggade resten av säsongen. Ivan avled vid 65 års ålder efter en tids sjukdom. I säsongens sista hemmamatch, den 5/11 2017 mot AIK, hyllades Ivan Stenberg med ett tifo bestående av en handmålad Overhead-flagga. Utöver en skiss av Ivan hade den också texten ”Du gav allt för Sportklubben till ditt sista andetag – Nu vakar du över Vallen och ditt svartvita lag”. Vila i frid Ivan!