Hemmapremiär Allsvenskan 2019

8 April 2019 var det äntligen dags för årets första allsvenska match på Eyravallen. ÖSK tog emot Djurgådens IF i en match som slutade 0-3 till gästerna. Vi i Örebro Tifo har förberett oss för säsongsstarten under en längre tid och kunde bjuda på ett lyckat tifo.

Tifot bestod av en 40×12 meter stor OH.flagga med siffrorna 1908, året då Örebro SK grundades. Inuti de vita siffrorna syntes även Örebros stadsvapen, en äldre ÖSK-logga samt Närkes landskapssköld. Dessa tre motiv gick hand i hand med budskapet på banderollerna ovanför och nedanför med texten: ”FRÅN STADEN ÖREBRO OCH HELA NÄRKE – STÅR VI BAKOM KLUBBEN MED VACKRAST MÄRKE”. Dessutom tillkom även vita stripes på båda sidor av OH-flaggan.

Vi i Örebro Tifo vill rikta ett stort tack till alla som varit med och gjort detta tifo möjligt. Oavsett om du bidragit med pengar, hjälpt till vid utförande på Västra Stå eller varit med någonting under alla timmar av förberedelse så uppskattas din hjälp enormt mycket. Hoppas ni vill fortsätta med det för att möjliggöra fler tifo-arrangemang framöver!

110-årsjubileum 28/10 -2018

Örebro Tifo är mycket nöjda med tifoarrangemanget som genomfördes för att uppmärksamma klubbens 110-årsdag innan matchstart mot Djurgården. 
Tifot bestod av två steg, först en målad overheadflagga (72×12 meter) med en avbildning av svampen, Nikolaikyrkan, krämarhusen, läktaren Gamla Trä (med klubbmärket bakom) samt Örebro slott.

Steg två i tifot var hundratals flaggor, konfetti och creperullar över hela läktaren. Under hela genomförandet hölls en 65 meter lång banderoll upp på planen med texten ”110 år i stadens tjänst – Örebro Sportklubb 1908-2018”. Detta följdes upp med en riktigt bra sånginsats på Västra Stå så söndagen blir, trots en svag publiksiffra, en svartvit dag att minnas.

ÖSK – AIK 18/4 -2018

Inför säsongens andra hemmamatch då ÖSK tog emot AIK på Eyravallen utförde vi ett ett lite enklare tifo. Det bestod av ett utklippt klubbemblem i plast, svarta och vita plastränder längs sidorna samt en frontbanderoll med budskapet ”VINNARNA PÅ VALLEN”. Texten är inspirerad av en textrad ur låten ”ÖSK” av Kenneth and the Knutters.

Hemmapremiären 2018

I 2018 års allsvenska hemmapremiär mot IFK Norrköping den 7/4 vecklades 20 stycken stora tvåpinnsflaggor ut på Västra Stå för att hylla tidigare och nuvarande ÖSK-profiler. Detta kombinerades med en 65 meter lång frontbanderoll med en tydlig uppmaning till dagens och framtidens ÖSK-spelare, att kämpa för klubbens bästa och därmed bli ihågkommen av oss supportrar.

Hyllningstifo för eldsjälen Ivan Stenberg

Den 21:a juni 2017 togs den absolut största eldsjälen ifrån oss. Ivan Stenberg levde för ÖSK och hans bortgång överskuggade resten av säsongen. Ivan avled vid 65 års ålder efter en tids sjukdom. I säsongens sista hemmamatch, den 5/11 2017 mot AIK, hyllades Ivan Stenberg med ett tifo bestående av en handmålad Overhead-flagga. Utöver en skiss av Ivan hade den också texten ”Du gav allt för Sportklubben till ditt sista andetag – Nu vakar du över Vallen och ditt svartvita lag”. Vila i frid Ivan!

Anders Karlsson hedrades under premiären 2016

Inför 2016 års allsvenska premiär hemma mot Djurgården 3/4 2016 hyllade Örebro Tifo den tidigare målvaktshjälten Anders Karlsson. Anders avled mycket tragiskt i november 2015, endast 52 år gammal. Karlsson har rekordet i flest antalet spelade matcher i ÖSK, 436 stycken. Han slutade sin aktiva karriär 2002 och blev därefter målvaktstränare i klubben.

Hyllningstifot bestod av en bild på Anders, hans namn, ränder längs sidorna av läktaren samt en banderoll med texten ”Sikta mot toppen och gå för guld – för staden, klubben och Anders skull”. Matchen slutade 0-2 till Djurgården. Vila i frid Anders!