Örebro Tifo – Est. 2002

Örebro Tifo bildades 2002 och är, och kommer för alltid förbli, en ideell organisation som förlitar sig på bidrag från övrig publik som besöker Örebro SK:s matcher. Huvudsyftet med Örebro Tifo är att finnas till för att skapa en visuell inramning på ÖSK:s matcher och i sin tur maximera spelarnas prestationer från läktarhåll. Örebro Tifo är ytterst ansvariga för större läktararrangemang och har en vision att med det skapa ett mer händelserikt evenemang kring ÖSK:s matcher. Detta för att skapa ett mervärde för övrig publik som besöker matcherna men även för att peppa spelarna extra inför matchstart.

”En plats för ÖSK-supportrar att möta andra likasinnade och tillsammans skapa tifon”


Örebro Tifo är en förening utan fasta medlemmar som är öppen för nya medlemmar och där vi vill tjäna som en plats för ÖSK-supportrar att möta andra likasinnade och tillsammans skapa tifon. Örebro Tifos vision är att se till att så många som möjligt av ÖSK’s matcher varje säsong har ett tifo som arrangemang, men där kvalitét på utförandet går före kvanitetet (antal tifon per säsong).

Vad är tifo?

Ordet tifo kommer från italienskans tifosi, vilket betyder fans/supportrar. Ett tifo är när supportrar skapar och genomför organiserade läktararrangemang för att hylla eller motivera sitt lag inför eller under match. Tifokulturen uppstod från början i Italien då supportrar började organisera koreografier av banderoller och flaggor att använda under matcher. Vanligt förekommande element i tifoarrangemang är flaggor, banderoller, mosaik och halsdukar.